Adj rá KAKAÓT!

A legcsokisabb műsor ínyenc csokirajongóknak.

Mi ez?

Az Adj rá KAKAÓT! ötlete néhány évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, amikor láttam, hogy a videós és audio tartalmak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az online térben. De mindig volt épp valamilyen más projekt, ami miatt nem tudtam elindítani a dolgot. A járványhelyzet azonban még inkább megerősítette, hogy online jelenléttel valamelyest csökkenteni lehet a negatív hatásokat, amik a kisvállalkozásokat érték/érik.

Hogyan működik?

Multiplatformos rendszerben videó és hanganyag (podcast) formájában is elérhető a műsor tartalma. A műsor alapvetően több fajtájú adással fog jelentkezni:

  1. Kerekasztal beszélgetés meghatározott témáról a magyarországi bean-to-bar csokoládékészítőkkel és egyéb iparági vagy más szakértőkkel
  2. Interjú-sorozat a magyar csokoládéipar főbb szereplőivel valamint a határterületek szakértőivel (pl. borász, cukrász, stb.)

Hol és hogyan nézheted/hallgathatod?

A kerekasztal beszélgetések és az interjúk minden esetben Facebook ÉLŐ közvetítésben fognak megjelenni a Kakaó Nagykövet Facebook oldalán létrehozott eseményben. A beszélgetésekről felvétel készül, melyet szerkesztett változatban majd a Kakaó Nagykövet YouTube csatorjánán valamint hanganyagként a főbb podcast platformokon is elérhetővé fogok tenni. Emellett, itt az oldalon is belinkelve megtalálható lesz majd a műsor.

Kik vesznek részt benne?

A kerekasztal ötlete az első Instagram élő interjúm után merült fel a ChocoCard alapítóiban (Foki Izabella és Koncos Zoltán). Így velük közösen indítjuk útjára a sorozatot. Reményeink szerint a többi magyar bean-to-bar készítő is csatlakozik majd azokhoz a témákhoz, amelyek őket is érintik, érdeklik. A nyitóadásra mindenesetre igent mondott mind Harrer-Abosi Beatrix a Harrer Chocolat képviseletében, mind pedig Szelecky-Takács Viktória a Fabric Chocolate-tól. Megkerestem Csiszár Katalint is a Rózsavölgyi Csokoládétól, de tőle nemleges választ kaptam mind a kerekasztal, mind az egyéni interjúval kapcsolatban.

További résztvevők: Zala Judit (Sweetic Chocolate), Tasi Brigitta (Harlequin Chocolate), Mészáros Gábor (ChocoMe), Bretz Bernadett (Cocó7 Chocolates), Ambrus Orsolya (ChocoArtz Vegan), Izsó Norbert (Austra Sokolade), Szabó Adrienn dietetikus (@diet_etikus), Ötvös Zsuzsanna (cukrász, Laurel étterem), Mercs Emese (Mákvirág Cukrászda), Szalma Lili és Hájos Bálint (La Téne Desszertműhely), Okos Tímea Kitti táplálkozási tanácsadó (@timeakittiokos), Menyhárt Attila cukrász (Kollázs Budapest), Domonkos Dávid cukrász, Geiger Bianka manager (@bian.ge).

Miről lesz szó?

Rengeteg témaötletem van, és természetesen igyekszünk majd mindig az aktualitásokat is figyelembe véve szervezni a tematikát. Célom, hogy minél tágabb értelemben tekintsünk a csokoládés szakmára és iparágra, kialakuljon egy nyitott párbeszéd a szakma képviselői között, a nézők/hallgatók pedig betekintést nyerjenek a magyar bean-to-bar manufaktúrák és a többi csokoládés cég működésébe, elveibe, az őket érintő kérdésekbe.

Mi a menetrend?

Az első kerekasztal-beszélgetést a #magyarcsokiforradalom jegyében 2021. március 15. este 6 órakor tartottuk meg. Ezt követően minden hónap 3. hétfőjén tartjuk a további beszélgetéseket.

A Facebookon visszanézhető adások listája:

  1. rész: A magyar bean-to-bar csokiforradalom – 2021. 03. 15.
    Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
    Harrer-Abosi Beatrix és Karl Harrer – Harrer Chocolat
    Szeleczky-Takács Viktória – Fabric Chocolates
  2. rész: A bonbonok varázslatos világa – 2021. 04. 19.
    Foki Izabella – ChocoCard
    Zala Judit – Sweetic Chocolates
    Tasi Brigitta – Harlequin Chocolates
  3. rész: Csokiversenyek pro és kontra – 2021. 05. 17.
    Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
    Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Chocolat
    Mészáros Gábor – ChocoMe
  4. rész: Kalandok a kakaóültetvényen – 2021. 06. 21.
    Koncos Zoltán – ChocoCard
    Sára-Gulyás Gyöngyvér – Lady Lavender

    nyári szünet (július-augusztus)
  5. rész: Új magyar bean-to-bar csokik a láthatáron – 2021. 09. 20.
    Bretz Bernadett – Cocó7 Chocolates
    Tasi Brigitta – Harlequin Chocolate
  6. rész: Fenntartható csokoládé? – 2021. 10. 18.
    Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
    Nagy Ágnes Zsófia – fenntarthatósági szakértő
    Szász Nóra – Tudatos Vásárlók Egyesülete
  7. rész: Ünnepek csokoládéba burkolva – 2021. 11. 15.
    Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
    Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Chocolat
    Szeleczky-Takács Viktória – Fabric Chocolates
  8. rész: Tudatos csokoládéfogyasztás – 2021. 12. 21.
    Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
    Szabó Adrienn – dietetikus (@diet_etikus, Magyar Superfood c. könyv szerzője)
  9. rész: Vegán csokoládé – 2022. 01. 31.
    Foki Izabella – ChocoCard
    Ambrus Orsolya – ChocoArtz Vegan
  10. rész: Szántó Tiborra emlékezünk – 2022. 02. 21.
    Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
    Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Chocolat
    Mészáros Gábor – ChocoMe
  11. rész: Magyar csokiforradalom évforduló – 2022. 04. 04.
    Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
    Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Chocolat
    Szeleczky-Takács Viktória – Fabric Chocolate
  12. rész: Gyerekkori csokifogyasztás – 2022. 05. 16.
    Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
    Zala Judit és Zala Viktor – Sweetic Chocolate
    Okos Tímea Kitti – táplálkozási tanácsadó, Sablonmentes blog
  13. rész: Csokifagyi és a nyári szezon – 2022. 06. 20.
    Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
    Mercs Emese – Mákvirág Cukrászda, Debrecen
    Szalma Lili és Hájos Bálint – La Téne Desszertműhely, Badacsony
  14. rész: Menyhárt Attila útja a WCM döntőjéig – 2022. 09. 19.
    Menyhárt Attila, cukrász, Kollázs Budapest
    Geiger Bianka, food design manager
    Domonkos Dávid, cukrász

Adj rá KAKAÓT! 1:1 Interjúk

  1. ChocoArtz Vegan – Ambrus Orsolya
  2. Austra Sokolade – Izsó Norbert
  3. Ötvös Zsuzsanna, cukrász, Laurel étterem

Kövesd a műsor instagram oldalát!
https://instagram.com/adjrakakaot

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.