A legcsokisabb műsor ínyenc csokirajongóknak.
Mi ez?
Az Adj rá KAKAÓT! ötlete néhány évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennem, amikor láttam, hogy a videós és audio tartalmak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az online térben. De mindig volt épp valamilyen más projekt, ami miatt nem tudtam elindítani a dolgot. A járványhelyzet azonban még inkább megerősítette, hogy online jelenléttel valamelyest csökkenteni lehet a negatív hatásokat, amik a kisvállalkozásokat érték/érik.
Hogyan működik?
Multiplatformos rendszerben videó és hanganyag (podcast) formájában is elérhető a műsor tartalma. A műsor alapvetően több fajtájú adással fog jelentkezni:
- Kerekasztal beszélgetés meghatározott témáról a magyarországi bean-to-bar csokoládékészítőkkel és egyéb iparági vagy más szakértőkkel
- Interjú-sorozat a magyar csokoládéipar főbb szereplőivel valamint a határterületek szakértőivel (pl. borász, cukrász, stb.)
Hol és hogyan nézheted/hallgathatod?
A kerekasztal beszélgetések és az interjúk minden esetben Facebook ÉLŐ közvetítésben fognak megjelenni a Kakaó Nagykövet Facebook oldalán létrehozott eseményben. A beszélgetésekről felvétel készül, melyet szerkesztett változatban majd a Kakaó Nagykövet YouTube csatorjánán valamint hanganyagként a főbb podcast platformokon is elérhetővé fogok tenni. Emellett, itt az oldalon is belinkelve megtalálható lesz majd a műsor.
Kik vesznek részt benne?
A kerekasztal ötlete az első Instagram élő interjúm után merült fel a ChocoCard alapítóiban (Foki Izabella és Koncos Zoltán). Így velük közösen indítjuk útjára a sorozatot. Reményeink szerint a többi magyar bean-to-bar készítő is csatlakozik majd azokhoz a témákhoz, amelyek őket is érintik, érdeklik. A nyitóadásra mindenesetre igent mondott mind Harrer-Abosi Beatrix a Harrer Chocolat képviseletében, mind pedig Szelecky-Takács Viktória a Fabric Chocolate-tól. Megkerestem Csiszár Katalint is a Rózsavölgyi Csokoládétól, de tőle nemleges választ kaptam mind a kerekasztal, mind az egyéni interjúval kapcsolatban.
További résztvevők: Zala Judit (Sweetic Chocolate), Tasi Brigitta (Harlequin Chocolate), Mészáros Gábor (ChocoMe), Bretz Bernadett (Cocó7 Chocolates), Ambrus Orsolya (ChocoArtz Vegan), Izsó Norbert (Austra Sokolade), Szabó Adrienn dietetikus (@diet_etikus), Ötvös Zsuzsanna (cukrász, Laurel étterem), Mercs Emese (Mákvirág Cukrászda), Szalma Lili és Hájos Bálint (La Téne Desszertműhely), Okos Tímea Kitti táplálkozási tanácsadó (@timeakittiokos), Menyhárt Attila cukrász (Kollázs Budapest), Domonkos Dávid cukrász, Geiger Bianka manager (@bian.ge), Felcser Dávid (Reggeli, Pécs), Szabó Gabriella (@specialtystories), Kissné Keserű Erika (CsoKiss Manufaktúra), Asiama Evelyn dietetikus (@asiamaevelyn), Nemes Lilla kakaóceremónia vezető (@nemes_lilla_).
Miről lesz szó?
Rengeteg témaötletem van, és természetesen igyekszünk majd mindig az aktualitásokat is figyelembe véve szervezni a tematikát. Célom, hogy minél tágabb értelemben tekintsünk a csokoládés szakmára és iparágra, kialakuljon egy nyitott párbeszéd a szakma képviselői között, a nézők/hallgatók pedig betekintést nyerjenek a magyar bean-to-bar manufaktúrák és a többi csokoládés cég működésébe, elveibe, az őket érintő kérdésekbe.
Mi a menetrend?
Az első kerekasztal-beszélgetést a #magyarcsokiforradalom jegyében 2021. március 15. este 6 órakor tartottuk meg. Ezt követően minden hónap 3. hétfőjén tartjuk a további beszélgetéseket.
A Facebookon visszanézhető adások listája:
- rész: A magyar bean-to-bar csokiforradalom – 2021. 03. 15.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Harrer-Abosi Beatrix és Karl Harrer – Harrer Chocolat
Szeleczky-Takács Viktória – Fabric Chocolates - rész: A bonbonok varázslatos világa – 2021. 04. 19.
Foki Izabella – ChocoCard
Zala Judit – Sweetic Chocolates
Tasi Brigitta – Harlequin Chocolates - rész: Csokiversenyek pro és kontra – 2021. 05. 17.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Chocolat
Mészáros Gábor – ChocoMe - rész: Kalandok a kakaóültetvényen – 2021. 06. 21.
Koncos Zoltán – ChocoCard
Sára-Gulyás Gyöngyvér – Lady Lavender
nyári szünet (július-augusztus) - rész: Új magyar bean-to-bar csokik a láthatáron – 2021. 09. 20.
Bretz Bernadett – Cocó7 Chocolates
Tasi Brigitta – Harlequin Chocolate - rész: Fenntartható csokoládé? – 2021. 10. 18.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Nagy Ágnes Zsófia – fenntarthatósági szakértő
Szász Nóra – Tudatos Vásárlók Egyesülete - rész: Ünnepek csokoládéba burkolva – 2021. 11. 15.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Chocolat
Szeleczky-Takács Viktória – Fabric Chocolates - rész: Tudatos csokoládéfogyasztás – 2021. 12. 21.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Szabó Adrienn – dietetikus (@diet_etikus, Magyar Superfood c. könyv szerzője) - rész: Vegán csokoládé – 2022. 01. 31.
Foki Izabella – ChocoCard
Ambrus Orsolya – ChocoArtz Vegan - rész: Szántó Tiborra emlékezünk – 2022. 02. 21.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Chocolat
Mészáros Gábor – ChocoMe - rész: Magyar csokiforradalom évforduló – 2022. 04. 04.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Chocolat
Szeleczky-Takács Viktória – Fabric Chocolate - rész: Gyerekkori csokifogyasztás – 2022. 05. 16.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Zala Judit és Zala Viktor – Sweetic Chocolate
Okos Tímea Kitti – táplálkozási tanácsadó, Sablonmentes blog - rész: Csokifagyi és a nyári szezon – 2022. 06. 20.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Mercs Emese – Mákvirág Cukrászda, Debrecen
Szalma Lili és Hájos Bálint – La Téne Desszertműhely, Badacsony - rész: Menyhárt Attila útja a WCM döntőjéig – 2022. 09. 19.
Menyhárt Attila, cukrász, Kollázs Budapest
Geiger Bianka, food design manager
Domonkos Dávid, cukrász - rész: Kávé és kakaó – 2022. 11. 07.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Felcser Dávid – Reggeli (Pécs)
Szabó Gabriella – SpecialtyStories - rész: Csokis kollaborációk – 2023. 02. 20.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Szeleczky-Takács Viktória – Fabric Chocolate
Kissné Keserű Erika – CsoKiss Manufaktúra - rész: A ghánai kakaó nyomában – 2023. 03. 27.
Foki Izabella és Koncos Zoltán – ChocoCard
Asiama Evelyn, dietetikus - rész: Kakaóceremóniák – 2023. 04. 24.
Nemes Lilla, kakaószertartás vezető
Adj rá KAKAÓT! 1:1 Interjúk
- ChocoArtz Vegan – Ambrus Orsolya
- Austra Sokolade – Izsó Norbert
- Ötvös Zsuzsanna, cukrász, Laurel étterem
Kövesd a műsor instagram oldalát!
https://instagram.com/adjrakakaot